Bayburt Fen Lisesi Öğrencileri, Milli Ağaçlandırma Günü'nde Toprağa Hayat Verdi

11.11.2023 329

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, Bayburt Fen Lisesi öğrencileri tarafından coşkuyla karşılandı. Öğrenciler, çevre bilincini artırmak ve doğaya katkı sağlamak amacıyla fidan dikimi etkinliği ne katıldılar.

Öğrenciler, sadece ağaç dikmekle kalmayıp, aynı zamanda doğanın korunması, erozyonla mücadele ve çevre bilinci konularında bilgilendirici çalışmalar da gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında öğrencilere, ağaçların ekosistemdeki rolü, iklim değişikliğiyle mücadelede ağaçlandırmanın önemi gibi konular üzerine bilgi verildi.

Bayburt Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Ömer COŞAR, etkinliğin amacını şu sözlerle açıkladı: "Öğrencilerimizin çevre bilincini geliştirmek, doğa sevgisi aşılamak ve milli ağaçlandırma gününde ülkemizin ağaçlandırma hedeflerine katkı sağlamak istedik. Bu etkinlik, öğrencilerimizin sorumluluk duygularını güçlendirmelerine ve çevreye duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlayacak."

Fidan dikimi etkinliği, öğrenciler arasında olumlu bir enerji yaratırken, çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturdu. Bayburt Fen Lisesi ailesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda benzer etkinliklere devam etme kararlılığını sürdürüyor.

11-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-2023