Bayburt Fen Lisesi

Vizyon: Bizler yarınlara güvenle bakabilmek için, kendine ve milletine güvenen, ahlaki ve kültürel değerlerimizi koruyan, vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, bağımsız ve özgür düşünebilen, muhakeme yeteneği gelişmiş, bilimde, sporda ve hayatın her alanında başarılı, en güzide üniversitelere yerleştirilmiş çağdaş gençler yetiştirmek istiyoruz.

Misyon: Türkiye ve dünya için bilim, teknoloji ve fen alanında çağımızın gerektirdiği sorgulayan yaratıcı düşünen, araştıran ve üreten bireyler yetiştiren Bayburt Fen Lisesiyiz. Amacımız öğrencilerimizin; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olmalarını Yüksek öğrenime hazırlanmalarını, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, bireysel yetenekleri dikkate alınarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

Başarılar:

Yabancı Dil: İngilizce,Arapça
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Taban Puanı:460 Tavan Puanı:492
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2023 Yılında mezun olan 106 öğrencimizden 30´u Üniversitelere yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2022 yılı için %33'dir.
Sportif Etkinlikler: Voleybol-Basketbol-Futbol-Masa Tenisi-Badminton
Bilimsel Etkinlikler: MATFEN OLİMPYATLARI Sİ-RO (SİVAS ROBOT) TEKNOFEST TUBİTAK BİLİM OLİMPİYATLARI
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 2023-2024 YILI 93 ÖĞRENCİ